La Massana

Una esllavissada talla la carretera de la Massana a Ordino i obliga a desallotjar els veïns

La carretera que uneix la Massana i Ordino, a Andorra, continua inhabilitada després del despreniment de terra i pedres de 4.000 metres cúbics que aquest divendres va obligar a tallar-la. S'està treballant contra rellotge per reobrir la via, molt probablement aquest diumenge, però les 10 famílies que van ser desallotjades no tornaran a casa, per precaució, fins la setmana vinent. L'esllavissada va provocar molts desperfectes materials i retencions a tot el principat.

Actualitzat

El despreniment d'un talús de pedra a la població andorrana de la Massana aquest divendres a la tarda va sepultar diversos cotxes estacionats a la zona de la Farga i ha obligat a tallar la carretera General 3 que va de la població a Ordino. L'esllavissada, amb un volum de 4.000 metres cúbics, no ha causat cap víctima. Gossos de la unitat canina de rescat han estat buscant persones atrapades, però finalment s'ha descartat aquesta possibilitat.


El govern andorrà ha mobilitzat grues i maquinària potent per poder desenrunar la zona i ja s'ha pogut netejar la calçada. S'espera que aquest diumenge es reobri la via, que no estarà completament sanejada fins a principis de la setmana que ve. Tot i que s'ha habilitat un itinerari alternatiu pel coll d'Ordino, la coincidència de l'esllavissada en cap de setmana i la gran afluència d'esquiadors ha provocat importants retencions de trànsit a tot el Principat, especialment en les primeres hores després del succés.

També s'ha hagut de desallotjar una desena de famílies d'un edifici proper que han estat reallotjades en un hotel del poble o a casa dels seus familiars fins que es determini si el seu edifici ha quedat afectat pel despreniment.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut