Frankfurt

Les borses europees tanquen estables després d'una setmana de tensions

Només les borses de Madrid i Milà han aconseguit tancar la setmana a l'alça, després de dies d'autèntica bogeria en què les pujades i baixades s'han succeït com a conseqüència de les incerteses al voltant de l'esconomia nord-americana. L'Ibex-35 ha guanyat 34,40 punts, un 0,26%, i s'ha situat als 13.141,10 punts. Malgrat tot, el balanç de la setmana encara és negatiu, amb un descens del 3,77%, i les pèrdues acumulades en l'any se situen en el 13,44%. En canvi, París (-0,76%) Londres (-0,12%) i Frankfurt (-0,06%) han cedit lleugerament en una jornada marcada per la tranquil·litat després de la tensió viscuda els darrers dies.

Actualitzat

D'entre els valors que més han pujat destaca Telecinco, amb el 4,23%, seguida de Gamesa (+3,05%) i Iberdrola (+2,75%), davant els continus rumors d'opa per part d'EDF. També ha tancat a l'alça el Banc Santander (+0,67%). Els números vermells els ha liderat Iberia (-3,72%), seguida de Ferrovial (-2,31%) i Inditex (-1,61%).

La borsa espanyola, doncs, ha ignorat l'augment de l'atur a Espanya l'any passat en 117.000 persones, fins al 8,6% de la població activa. En canvi, ha celebrat les noves declaracions de l'expresident de la Reserva Federal, Alan Greenspan, que ha matisat comentaris anteriors i ha dit que no és tan clar que els Estats Units entrin en recessió, malgrat que la seva economia no estigui registrant un creixement en aquests moments.

En declaracions al diari britànic "Financial Times", Greenspan ha atribuït a la incertesa sobre el futur econòmic la gran volatilitat del mercat de l'última setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut