Madrid

Els suïcides planejaven atacs a la mesquita de Ciutat Vella, dos vagons del metro i un centre comercial

Els membres de la presumpta cèl·lula islamista detinguts per la Guàrdia Civil a Barcelona planejaven atemptats suïcides contra dos vagons del metro, un centre comercial i en una mesquita de Ciutat Vella. Així ho asseguren les darreres informacions de fonts de la investigació i, segons les quals, els atacs s'havien de produir en cadena en només 48 hores per provocar una major sensació de pànic. La Guàrdia Civil busca explosius que no s'haurien trobat en l'operació de la setmana passada al Raval de Barcelona i alerta que també es podrien fer noves actuacions preventives.

Actualitzat

Mentre segueix la confusió al voltant del nombre d'integrants de la presumpta cèl·lula islamista, després que el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, elevés a sis el nombre de suïcides detinguts disposats a atemptar, la investigació continua oberta i cada dia se'n revelen nous detalls.

La Guàrdia Civil continua buscant un possible amagatall on els islamistes hi guardarien el gruix dels explosius, tot i que amb la quantitat de material intervinguda en l'operació ja hauria estat suficient per perpetrar els atemptats suïcides.

També han transcendit els objectius dels terroristes, que segons fonts de la investigació serien una mesquita a Ciutat Vella, dos vagons del metro i un centre comercial situat a la ciutat que no s'ha especificat.

Ara per ara, totes les proves de les quals disposa el Ministeri de l'Interior, segons afirmava Alfredo Pérez Rubalcaba, provenen d'un sol confident infiltrat que havia arribat a Barcelona feia poc.

Saura i Rubalcaba es reuneixen avui

Precisament avui, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el conseller d'Interior, Joan Saura, es reuneixen a Madrid per parlar d'aquesta operació policial contra el terrorisme islamista. La reunió es fa després de les crítiques que Saura ha rebut des dels grups de l'oposició al Parlament, que li han recriminat el seu desconeixement dels detalls i de l'abast d'aquesta operació de la Guàrdia Civil.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut