París

Société Générale acusa un empleat d'un frau de 4.900 milions d'euros

El banc francès Société Générale ha denunciat que ha estat víctima d'un frau excepcional per un import de gairebé 5.000 milions d'euros. En un comunicat, l'entitat ha explicat que aquest frau el podria haver comès un dels seus agents comercials, i ha afegit que també haurà de fer front a uns 2.000 milions d'euros més per la depreciació derivada de la crisi hipotecària dels Estats Units. Tot i això, Société Générale afirma que tancarà l'exercici de l'any passat amb uns beneficis nets d'entre 600 i 800 milions d'euros. El banc francès també ha anunciat que reforçarà els fons propis amb un augment de capital de 5.500 milions d'euros.

Actualitzat

Société Générale ha anunciat que el frau excepcional del qual ha estat víctima li ha suposat un cost de 4.900 milions d'euros. A més, el banc ha explicat que l'hauria comès un dels seus agents comercials encarregat de les activitats de cobertura de futurs sobre els índexs de la borsa europeus.

El frau el van descobrir entre diumenge i dilluns passat, quan Société Générale es va adonar que l'operador havia pres decisions "fraudulentes" l'any passat i a principis del 2008 que anaven molt més enllà dels seus límits i que havia dissimulat amb transaccions falses. Tanmateix, el banc francès ha assegurat que es tracta d'un frau aïllat.

Pel que fa a l'impacte de la crisi dels crèdits hipotecaris d'alt risc als Estats Units, l'anomenada "subprime", Société Générale ha confirmat que els 2.050 milions d'euros que es van comptabilitzar en l'últim trimestre es divideixen en 1.100 milions per riscos del sector immobiliari, 550 per l'exposició als asseguradors nord-americans i 400 milions de provisions addicionals relatives a aquests elements.

Malgrat les pèrdues, Société Générale ha afirmat que tancarà l'exercici de l'any passat amb uns beneficis nets d'entre 600 i 800 milions d'euros.

El banc francès també ha anunciat que, després del frau, reforçarà els fons propis amb un augment de capital de 5.500 milions d'euros. A més, el consell d'administració vol proposar el pagament d'un dividend a compte de l'exercici de 2007 amb l'objectiu del grup d'aconseguir una taxa de distribució del 45%.

Anar al contingut