Barcelona

La pèrdua de talent femení costa a l'economia catalana 977 milions d'euros

L'abandonament prematur de la feina per a dones amb formació superior suposa un cost econòmic del 0,5% del PIB, l'equivalent a 977 milions d'euros. Ho diu un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona, que també afirma que només un de cada quatre directius és una dona. Algunes de les solucions que proposa l'informe per aconseguir un major equilibri entre homes i dones són ampliar la xarxa de guarderies o incrementar les subvencions per desplegar la llei d'igualtat.

Actualitzat
Unes 52.000 dones amb titulacions universitàries deixen la feina. Els motius són principalment familiars. Aquesta xifra és gairebé tres vegades superior a la xifra d'homes que deixen de treballar en les mateixes circumstàncies, uns 19.000.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha realitzat un estudi que analitza l'impacte econòmic d'aquest abandonament. El seu president, Miquel Valls, ha xifrat les pèrdues en "977 milions d'euros", és a dir, el 0,5% del PIB català de 2006. L'estudi també constata una gran desigualtat a les empreses, ja que només 1 de cada 4 directius és de sexe femení.

Per mirar d'equilibrar la balança, la Cambra de Comerç proposa unificar els horaris d'aquí amb els europeu, ampliar la xarxa de guarderies o establir ajuts econòmics per cobrir els costos que suposa la aplicació de la llei d'igualtat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut