Barcelona

Més de 70.000 abonats passen la nit sense electricitat per un incendi que afecta la subestació de Badalona

Veïns de Badalona, Sant Adrià de Besòs i, per proximitat, del districte de Sant Martí de Barcelona han passat gran part de la nit sense electricitat. Fecsa-Endesa ha hagut de suspendre el subministrament després que, cap a dos quarts d'una de la matinada, es declarés un incendi en una galeria de servei de la subestació de Badalona. Tot i que moltes zones de la ciutat han recuperat l'electricitat, a les nou del matí, encara hi havia 5.000 abonats sense llum del total de 70.000 que han resultat afectats. Són sobretot veïns dels barris d'Artigues, Lloreda i La Salut a Badalona. Fecsa ha instal·lat 17 grups electrògens per poder garantir el subministrament, preferentment a ambulatoris.

Actualitzat

La Generalitat ja ha anunciat que obrirà un expedient informatiu per determinar les causes de l'incendi. El director general d'Energia i Mines, Agustí Maure, ha assenyalat, en declaracions a Catalunya Informació, que de moment encara és aviat per determinar si aquest incident està relacionat amb la situació precària de la xarxa de distribució elèctrica a l'àrea metropolitana de Barcelona, que ja va quedar en evidència en la gran apagada de l'estiu.

Mentrestant, Badalona ha començat el dia amb algunes zones sense electricitat. Un incendi en una galeria de servei, situada a l'avinguda Eduard Maristany de Sant Adrià de Besòs i que connecta amb la subestació de Badalona, ha obligat Fecsa-Endesa a tallar el subministrament.

A poc a poc s'ha anat restablint el servei. A primera hora del matí, la zona de Badalona limítrofa amb Sant Adrià de Besòs, amb uns "10.000 clients", era l'única que restava sense electricitat, segons ha precisat el cap de premsa de Fecsa-Endesa, Oriol Osan, en declaracions a TV3.

Fecsa-Endesa ha connectat 17 grups electrògens per poder garantir el subministrament, sobretot en ambulatoris. La companyia encara no sap quan es normalitzarà la situació però podria ser en breu. Cap a les nou del matí, uns 5.000 veïns dels barris badalonins de Lloreda, Artigues i La Salut estaven encara sense llum, del total de 70.000 abonats se n'han quedat sense en algun moment al llarg de la nit.

D'altra banda, una altra incidència causada per una excavadora, i sense relació amb aquest incendi, ha afectat el subministrament dels districtes de Sant Gervasi i Horta-Guinardó. Aquesta segona ha quedat reparada de matinada.

Anar al contingut