Barcelona

Els afectats per l'incendi a la subestació de Badalona recuperen la llum al cap de dotze hores

Els més de 2.000 veïns dels barris de Lloreda i Artigues, a Badalona, han pogut recuperar el subministrament després que Fecsa-Endesa ha procedit a la instal·lació de grups electrògens. El tall de llum ha afectat un total de 70.000 ciutadans de Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i el barri del Poblenou de Barcelona. L'apagada ha estat provocada per un incendi que s'ha declarat cap a quarts d'una de la matinada en una galeria de servei que connecta amb la subestació de Badalona. L'avaria ha obligat a suspendre divuit operacions a l'Hospital de Badalona i diverses proves de radiologia.

Actualitzat
De les intervencions quirúrgiques que s'han hagut de suspendre, una es realitzarà amb tota probabilitat entre dimecres i dijous. La resta es reorganitzaran al llarg dels propers quinze dies. Cinc escoles també han resultat afectades per l'apagada, però només el centre Pau Casal han suspès les classes.

A banda dels generadors, els tècnics de Fecsa-Endesa estan treballant per reparar la línia afectada mitjançant un "bypass" i per substituir els cables malmesos per les flames. La companyia espera que els 2.000 abonats que encara estan afectats puguin recuperar l'electricitat en les pròximes hores.

L'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, ha explicat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que l'avaria hauria afectat l'equivalent al "20% de la població de Badalona". Arqué ha destacat que l'apagada no ha produït incidències importants perquè ha tingut lloc durant la nit, i perquè la instal·lació de generadors ha estat "molt ràpida".

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha remarcat que cal continuar "invertint en les subestacions i a tota la xarxa de manera que, les afectacions siguin cada vegada menors".

La Generalitat obrirà un expedient informatiu per esbrinar les causes de l'incendi. Un cop extingit el foc, els bombers han començat a examinar la galeria on es va declarar per determinar-ne l'origen.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut