Brussel·les

Solbes demana que no s'exageri amb la caiguda de les borses

La jornada de descensos pronunciats que han viscut les borses europees, motivada pel temor d'una recessió econòmica als Estats Units, no sembla tenir excessivament preocupat el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes. Abans d'entrar a la reunió mensual amb els seus col·legues de la zona euro, a Brussel·les, Solbes ha afirmat que "no s'han exagerar" els efectes de la caiguda borsària. També ha manifestat que Europa està "raonablement preparada" per fer front a una desacceleració econòmica. El PP ha mostrat confiança en la fortalesa de l'economia espanyola però ha lamentat que el govern central visqui en "l'autocomplaença".

Actualitzat
El ministre d'Economia s'ha negat a parlar de preocupació pel comportament dels parquets i ha afegit que el govern espanyol segueix "amb interès, hora per hora" el que està passant de cara a tenir "les coses clares" en cas que calgui prendre mesures.

Pedro Solbes també ha destacat que aquest dilluns era una jornada especial per a les borses, perquè és festiu als Estats Units. Per això, el ministre s'ha mostrat partidari d'esperar l'evolució dels mercats els pròxims dies abans de caure en l'alarmisme.

El PP no comparteix la tranquil·litat del ministre d'Economia. El portaveu adjunt del partit al Congrés, Vicente Martínez Pujalte, ha mostrat confiança en els "fonaments sòlids" de l'economia espanyola i en la "solvència" de l'estructura empresarial. Alhora, però, ha exigit a l'executiu que "doni la cara" i abandoni "l'autocomplaença de Zapatero" davant la caiguda en picat de les borses durant les últimes sessions.

Pujalte ha negat que els populars facin "catastrofisme" i ha emmarcat les crítiques en la "inacció" del govern, que segons el PP hauria de comparèixer davant la ciutadania per fer "un bon diagnòstic" de la situació. "Dir que no passa res no és cap solució", ha conclòs el diputat del PP.
Anar al contingut