Madrid

Clara Rojas arriba a Madrid per participar al IV Congrés de Víctimes del Terrorisme

L'excandidata a la vicepresidència de Colòmbia i alliberada fa 10 dies per les FARC, Clara Rojas, ha arribat a Madrid acompanyada del seu fill Emmanuel per participar al IV Congrés de Víctimes del Terrorisme, que es farà, fins dimecres, a la capital de l'Estat. A més, farà una conferència dijous convidada per la FAES, el "laboratori d'idees" del PP, on relatarà els detalls del seu segrest.

Actualitzat

Clara Rojas participarà en el IV Congrés de Víctimes del Terrorisme, que se celebrarà aquest dimarts i dimecres i que inauguraran els prínceps d'Astúries i clausurà el Defensor del Poble, Enrique Múgica.

Més de 400 persones víctimes directes de la violència terrorista d'onze nacionalitats diferents, entre elles l'espanyola, la colombiana i la nord-americana, s'han inscrit per participar en aquest congrés convocat per la Universitat CEU de San Pablo i que ha comptat amb la col·laboració de la Comunitat i l'Ajuntament de Madrid. La ponència inaugural, a més, anirà a càrrec del ministre de Relacions Exteriors de Colòmbia, Fernando Araújo, que va estar segrestat durant sis anys per la guerrilla de les FARC.

Clara Rojas també explicarà el seu segrest aquest dijous en un acte convocat per la FAES i per la fundació colombiana Víctimes Visibles en un acte que estarà presidit per l'expresident José María Aznar. En la trobada, l'excandidata a la vicepresidència de Colòmbia podrà mantenir un diàleg amb les víctimes del terrorisme del seu país.

Rojas, que va ser segrestada el febrer del 2002 juntament amb Ingrid Betancourt, va ser alliberada el passat 10 de gener juntament amb l'exsenadora Consuelo González, en una operació liderada pel president de Veneçuela Hugo Chávez. Tres dies després, Rojas va poder recuperar el seu fill, nascut en captivitat i que li van prendre quan tan sols tenia vuit mesos.

Anar al contingut