Brussel·les

La UE descarta que la recessió econòmica arribi a Europa

La recessió econòmica dels Estats Units no arribarà a Europa. Això és el que pensen els ministres de finances de la zona euro, que integren l'Eurogrup, i la Comissió Europea, que han donat un missatge de tranquil·litat des de Brussel·les. Després d'una jornada de pèrdues històriques a les borses, tant l'Eurogrup com l'executiu comunitari s'han mostrat convençuts que la solidesa de l'economia i el fet de comptar amb mecanismes per fer front a la desacceleració ajudaran a minimitzar els efectes de la ralentització econòmica a Europa.

Actualitzat

El president de l'Eurogrup, el primer ministre luxemburguès Jean-Claude Juncker, ha admès que no es pot descartar la recessió econòmica als Estats Units, però ha subratllat que, si passés, les conseqüències a Europa serien limitades. "No s'ha de caure en un pessimisme excessiu", ha afegit Juncker, que creu que la situació dels EUA "no es pot comparar en res a la d'Europa".

El dirigent de l'Eurogrup ha citat el Pacte d'Estabilitat com una de les eines que li permet llançar un missatge de tranquil·litat. També ha demanat prudència i que s'observi el comportament de les borses els pròxims dies, per veure si hi ha una correcció generalitzada.

En línia amb el que han assegurat Juncker i el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, el comissari europeu d'Afers Econòmics, Joaquín Almunia, ha posat èmfasi també en la solidesa de l'economia europea. Almunia ha dit que si els EUA estan immersos en una "fase de clara reducció del creixement", Europa només està per sota del potencial que té.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut