Estats Units

Apple obre un videoclub "online" a través de la seva botiga iTunes

Internet ha provocat la reconversió d'alguns negocis, com el de la música. El procés de transformació dels hàbits de consum de cançons té un gran responsable, Apple, que primer va inundar el mercat amb els seus reproductors de butxaca -el 2007 ja se n'havien venut més de 100 milions d'unitats- i més tard va obrir la seva botiga "online" iTunes, que ha canviat la manera de comprar música d'aquells que encara paguen per escoltar-la. Ara, la companyia d'Steve Jobs està decidida a convertir-se en un gran videoclub sense estanteries ni caixers automàtics. Apple obre la porta del seu servei de lloguer de pel·lícules amb un miler de títols, que es poden descarregar i veure allà on es vulgui -amb un iPod o iPhone- durant trenta dies. Tot, des de casa, obert les 24 hores i per menys de 3 euros.

Actualitzat
En una presentació -si us la vau perdre, aquí en teniu un resum d'un minut- en la qual l'ordinador més prim del món, el MacBook Air, va endur-se tot el protagonisme, Apple va presentar un videoclub que permetrà veure novetats o títols de catàleg sense aixecar-se del sofà o la cadira.

El nou servei d'iTunes Store per ara només està disponible als Estats Units, però al llarg d'aquest any se n'espera la versió internacional. Ofereix el lloguer d'un miler de títols que es poden veure en qualsevol ordinador, iPod o iPhone, per un preu d'entre 2 i 3 euros, segons si són novetats o pel·lícules més antigues.

El funcionament és el següent: accedim al servei des de l'iTunes Store des d'un PC o Mac, paguem i descarreguem la pel·lícula, que podrem veure durant els 30 dies següents. Un cop l'haguem començada, tindrem 24 hores per acabar-la. Aquestes restriccions són possibles pels DRM d'Apple.

Les pel·lícules estan optimitzades a una resolució de 640x480 píxels, que ens permet visualitzar-les amb una bona qualitat des d'una pantalla d'ordinador o de televisió -connectada a l'equip o a un AppleTV- o bé en un reproductor portàtil allà on vulguem. El catàleg estarà disponible en HD i amb un so 5.1.

Per a més informació, podeu consultar aquest post del blog Vida Digital.
Anar al contingut