Madrid

Gallardón i Rajoy coincideixen per primer cop després de l'exclusió de l'alcalde de Madrid de les llistes

Mariano Rajoy i Alberto Ruiz-Gallardón s'han retrobat després de la polèmica que els ha envoltat els darrers dies arran de la no-inclusió de l'alcalde de Madrid a les llistes del PP per a les pròximes eleccions generals. Ha estat en un acte dels populars a Madrid amb motiu de la clausura de la Conferència d'Educació del PP. Gallardón ha estat saludat tant per Rajoy com pel secretari general del partit, Ángel Acebes. Qui no s'ha acostat per rebre'l ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Actualitzat

El morbo ha presidit el retrobament entre Rajoy i Ruiz-Gallardón. L'alcalde de la capital espanyola, que l'endemà de conèixer que no aniria a les llistes per a les eleccions generals va assegurar sentir-se "derrotat", ha rebut la salutació tant de Rajoy com d'Acebes, però no de la seva principal adversària, Esperanza Aguirre.

Gallardón ha arribat a les instal·lacions de Fira de Madrid (Ifema) un quart d'hora abans que comencés l'acte dels populars, i ha comptat amb el suport de bona part dels presents, que l'han rebut amb aplaudiments i crits d'ànims. Posteriorment, ha ocupat un lloc a les primeres fileres de cadires de la sala, juntament amb els principals líders del PP, però convenientment al marge d'Aguirre, de qui el separaven quatre persones més.

Qui no ha assistit a l'acte és el número 2 de la llista del PP per Madrid, l'expresident d'Endesa Manuel Pizarro.

A la Conferència, Rajoy ha presentat alguna de les seves propostes electorals en educació després del "fracàs", segons ell, del govern en aquesta matèria. Segons Rajoy, es tractarà d'un model basat en la llibertat, la qualitat i l'autoritat a les aules. El líder del PP ha fet de l'educació una de les prioritats de la seva política en cas de guanyar els comicis del 9 de març.

Rajoy vol fer una profunda reforma del sistema per fer front a la "pèrdua de qualitat" de l'actual. A més, ha anunciat que derogarà l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut