Roma

Romano Prodi perd la majoria a la cambra alta

La inestabilitat política torna a Itàlia amb la dimissió del ministre de Justícia, Clemente Mastella, investigat per un afer de corrupció, i la sortida del seu partit catòlic-centrista de la coalició. La decisió, avançada ahir, deixa en una situació fràgil l'executiu de Romano Prodi, ja que perd la majoria a la cambra alta. El cas que ha desencadenat els fets afecta 26 persones, entre les quals la dona del titular de Justícia, actualment en arrest domiciliari.

Actualitzat
Nova crisi de govern a Itàlia. El primer ministre, Romano Prodi, acaba de perdre un dels seus socis de coalició arran de la dimissió del ministre de Justícia. El titular d'aquesta cartera, Clemente Mastella, ha confirmat avui la dimissió que va presentar ahir. El titular de Justícia ha explicat que pren la decisió per preservar la seva dignitat i l'honor.

La premsa italiana explica que quan el primer ministre, Romano Prodi, va rebutjar ahir la renúncia, no sabia que el titular de la cartera estava implicat en l'afer. Les mateixes fonts informen que el cap de govern assumirà provisionalment les funcions d'aquesta cartera.

El cas va esclatar ahir, després que un jutge va decretar l'arrest domiciliari de la dona de Mastella, presidenta del Consell Regional de la Campània, en un dossier on s'investiguen 26 persones. El partit centrista i catòlic del ministre Mastella era indispensable per garantir la feble majoria a la cambra alta que mantenia la coalició de govern.
Anar al contingut