Itàlia

Dimiteix el ministre de Justícia italià després de l'arrest de la seva dona

El ministre de Justícia italià, Clemente Mastella, ha presentat la seva dimissió després que un jutge hagi ordenat l'arrest domiciliari de la seva dona. Així doncs, el govern de Prodi torna a trontollar amb la dimissió del polític democristià, que ha fet l'anunci pocs minuts després que el jutge ha ordenat l'arrest de Sandra Lonardo, a qui s'acusa d'intent de concussió. Lonardo és presidenta del Consell Regional de la Campània i hauria pogut aprofitar la seva condició de funcionària pública per beneficiar algú altre. Mastella ha dit que prefereix posar davant la família que no pas el govern.

Actualitzat

El democristià Clemente Mastella ha presentat la dimissió arran de l'arrest domiciliari de la seva dona per un afer de corrupció. Davant la Cambra dels Diputats, Mastella ha dit que prefereix fer costat a la família que continuar al poder. "Dimiteixo per ser més lliure humanament i políticament", ha manifestat el líder del partit democratacristià UDEUR.

La decisió s'ha precipitat minuts després de saber-se que un jutge -a petició de la fiscalia- ha decretat l'arrest de Sandra Lonardo, presidenta de la regió de la Campània, al sud del país, per un intent d'imposar i cobrar impostos, prestacions i multes arbitràries.

La renúncia del titular de Justícia, dirigent d'un partit catòlic, posa en risc la majoria del govern de Romano Prodi a la cambra alta, on la formació de Mastella té tres senadors. La marxa de Mastella es produeix just quan s'espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre una reforma de la llei electoral, a la qual el ministre s'hi oposava perquè treu pes als partits petits. De fet, va amenaçar en dimitir en cas que prosperés la normativa.

Anar al contingut