Istanbul

Zara es querella contra Zara

Zara està en guerra contra Zara. No és que hi hagi cap lluita interna a l'imperi d'Amancio Ortega, sinó que l'objectiu de l'empresa tèxtil gallega és una localitat turca que porta, precisament, el nom de Zara. La companyia espanyola s'ha querellat contra diverses empreses de la zona per utilitzar aquest nom, enmig de les queixes dels emprenedors locals, que recorden que Zara és el lloc on van néixer o el seu cognom i defensen el dret de fer-lo servir.

Actualitzat
Zara és el nom d'un municipi i un districte de la província turca de Sivas, que es diu així en honor a un granger armeni de la zona, molt influent, que hi va viure al segle XII. L'home en qüestió es deia Zaro. D'aquí va passar a Zara, paraula que alguns tenen ara com a cognom. Segons el diari "Hürriyet", de gran tirada, l'empresa d'Amancio Ortega està fent tot el possible per evitar que el nom Zara aparegui en cap altra botiga que no sigui de la seva cadena.

De moment, la fàbrica de lents de contacte Zara Lens ja s'ha hagut de canviar el nom per ZarAccom, que la justícia també ha tombat. Ara fa servir el de Zar&Accom, sense massa garanties que no l'hagin de canviar.

L'empresa de relacions públiques Zarakol també ha vist com Zara es querellava contra ells el dia que van intentar registrar el nom a l'institut de patents. I el mateix camí han seguit el Restaurant Zara, la botiga de queviures Zara i la fàbrica de confecció Zara.
Anar al contingut