Barcelona

Duran obre la precampanya amb el lema "Respectaran Catalunya"

"Respectaran Catalunya" és el lema que CiU ha escollit per a la precampanya de les eleccions generals del 9 de març. El candidat de la federació, Josep Antoni Duran Lleida, ha explicat en un acte a Barcelona que el lema fa referència al PP i al PSOE, però també al govern de la Generalitat. Tal com ho ha definit la directora de campanya, Joana Ortega, "qui vulgui un compromís amb CiU haurà de respectar Catalunya". Els cartells que des d'ara es poden veure als autobusos hi apareix la imatge del líder d'Unió amb missatges com ara "Els impostos es poden rebaixar i els serveis millorar. I això és possible".

Actualitzat
El "Respectaran Catalunya" s'adreça a un PP "que ha fet de Catalunya un camp de batalla i un lloc de confrontació" i a un PSOE "que no ha fet més que falses promeses sense ni tan sols posar-se vermell". Però també a un govern de la Generalitat que ha "tancat els ulls" i s'ha dedicat a "amagar i maquillar els danys que ha fet el PSOE a Catalunya".

Són paraules de Joana Ortega, la directora de campanya, que assegura que Catalunya "ha de recuperar la il·lusió, el prestigi i la força". Segons ella, CiU ho pot fer perquè creu en el país i no el veu "només com una fàbrica de vots".

El missatge "Respectaran Catalunya" combina el color taronja de les lletres amb el fons blau, seguint la línia cromàtica corporativa de CiU. El lema va acompanyat de frases com ara "La gent no se'n va del seu país per ganes, sinó per gana. A Catalunya no hi cap tothom" o bé "Ens hem equivocat! S'han de recuperar valors com el respecte, l'esforç, l'autoritat, la disciplina... a la família, l'escola i la societat" o també "A Catalunya se'ns respecta menys que abans. Això s'ha d'acabar". Des de CiU argumenten que són missatges "no precisament breus" per ser "reflexius" i "fugir del mercadeig de les promeses". Així ho ha dit el número 2 de la llista per Barcelona, Pere Macias.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut