Barcelona

Llibertat per a dos dels tres acusats de deixar un guàrdia urbà en estat vegetatiu

L'Audiència de Barcelona ha decidit deixar en llibertat dos dels tres principals joves acusats de deixar un guàrdia urbà en estat vegetatiu. El judici va quedar divendres passat vist per a sentència. El tribunal ha pres aquesta decisió aquest dimarts al migdia després de deliberar sobre el cas i valorar la implicació de cada acusat en els fets. Ara s'està a l'espera de la redacció de la sentència. El tercer acusat continua empresonat i, a final de mes, hi haurà la vista on es decidirà si continua en presó preventiva.

Actualitzat
La secció vuitena de l'Audiència de Barcelona ha dictat i notificat aquest migdia l'excarceració de dos dels acusats per l'agressió que va deixar en estat vegetatiu un guàrdia urbà de Barcelona, a l'espera que es redacti la sentència. Un cop la sala ha deliberat sobre el cas, ha decidit ordenar l'excarceració de Juan Daniel P.G., de nacionalitat argentina, i Álex C. A., de nacionalitat xilena, a l'espera de la sentència, que dictaminarà la seva responsabilitat o no en els fets enjudiciats la setmana passada en el judici davant aquest tribunal.

Els funcionaris han notificat aquest migdia personalment el manament de llibertat provisional a la presó de joves, on estaven ingressats. Per al tercer principal acusat, Rodrigo Andrés L.H., també de nacionalitat xilena, el tribunal ha dictat una interlocutòria on s'assenyala pel proper dia 31 de gener la compareixença de prorroga de presó.

El judici va quedar vist per a sentència divendres passat a la secció vuitena de l'Audiència de Barcelona, després d'una setmana de vistes. La fiscalia demana 11 anys de presó per a aquests tres acusats pels delictes de lesions i atemptat a l'autoritat.

A més també demanava penes entre els divuit mesos i els tres anys i mig per als altres sis processats per delictes similars. Consideraven que tots van participar en els aldarulls davant una casa okupada al carrer Sant Pere més Baix on es feia una festa il·legal el 4 de febrer de 2006.

Com a conseqüència d'uns enfrontaments entre un grup de joves i agents de la Guàrdia Urbana que estaven fent tasques de control de les ordenances a la porta de l'immoble, com evitar que hi haguessin molèsties per als veïns, un agent va quedar en coma en rebre l'impacte al cap d'un objecte, suposadament llançat per Rodrigo. El ponent de la secció vuitena redactarà ara la sentència, un cop ja deliberada pels tres magistrats, i s'espera que es conegui en els pròxims dies.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut