Torroella de Montgrí

ERC acusa Aznar de voler tornar a les polítiques franquistes per fer desaparèixer el català

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, acusa el PP i José María Aznar de ser uns fracassats i de voler tornar a les polítiques franquistes per fer desaparèixer el català. Puigcercós ho ha dit a Torroella de Montgrí, on aquest dissabte ha tancat unes jornades en favor de la independència.

Actualitzat

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que José María Aznar, igual que la resta del PP, han estat víctimes del fracàs perquè no han pogut fer desaparèixer el català. Pugicercós ha afegit que hi ha d'haver un esforç col·lectiu perquè el català avanci: "Mentre hi hagi un bri democràtic i un bri de sentiment català defensarem la llengua i farem que vagi més endavant, i que el procés de normalització lingüística avanci".

Respecte de les crítiques que Aznar ha fet aquest dissabte sobre la política lingüística i el model d'immersió vigent a Catalunya, Puigcercós li ha respost: "Em sembla absolutament intolerable, fora de lloc i en plena continuïtat amb el que ha estat el franquisme cultural, que ha intentat fer desaparèixer el català".

El líder d'ERC ha dit que les paraules d'Aznar el situen "en les coordenades del franquisme cultural" i ha afegit que "ell i els seus coreligionaris volen acabar" amb el català "d'una vegada per totes", el mateix que anhelava el règim franquista. Puigcercós ha afegit que "no m'estranya que ataqui i carregui amb rencor" contra el model educatiu d'immersió lingüística, i ho ha reblat declarant que "malgrat totes les dificultats que pot tenir una llengua com el català, resistim i ens en sortim".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut