Barcelona

Les obres del túnel de l'AVE per Barcelona s'adjudicaran la setmana que ve

María Teresa Fernández de la Vega ha anunciat que divendres de la setmana que ve es farà un reunió per adjudicar les obres del túnel de l'AVE per Barcelona. La vicepresidenta primera del govern ha informat sobre la reunió extraordinària del consell de l'ADIF, durant la qual s'adjudicarà el tram d'obres de l'estació de Sants a la Sagrera. Ho ha declarat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Actualitzat

El govern central adjudicarà la setmana que ve el polèmic túnel de l'AVE pel centre de Barcelona. Ho ha anunciat, després del consell de Ministres, la vicepresidenta De la Vega. Aquest anunci arriba tot just dos dies després de les informacions sobre un ajornament en l'adjudicació d'aquestes obres fins després de les eleccions del 9 de març. La publicació d'una notícia a "El Periódico de Catalunya", en què s'assegurava que el projecte del túnel de l'AVE per Barcelona estava aturat va generar aquest dimecres un seguit de reaccions en cadena per part del govern català, l'Ajuntament de Barcelona o els col·lectius contraris al pas de la línia pel centre de la ciutat.

La mateixa ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va desmentir l'ajornament de les obres, manifestant que el projecte seguia el seu curs i que la construcció del túnel s'assignaria "en el moment oportú". La ministra també va recordar que l'obra "s'havia de consensuar" amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Davant la incertesa sobre si aquestes obres estaven assegurades o no, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, va replicar a Álvarez que les condicions tècniques perquè l'adjudicació no continués en suspens ja s'estaven donant i que fa temps que tot està consensuat.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, també va afirmar que no li constava que el govern espanyol hagués decidit ajornar l'adjudicació de les obres, tot i que va dir que si la informació es confirmava ho consideraria greu.

Aquest dijous, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, també declarava la voluntat del govern central d'adjudicar les obres del túnel del TGV com més aviat millor i fer-ho abans de les eleccions generals. Zapatero responia així a les demandes de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, perquè desencallés el projecte, pendent des de l'octubre passat.

El túnel ha d'unir Sants i la Sagrera passant a tocar de la Sagrada Família i, tot i que des de fa setmanes l'Ajuntament insisteix en la necessitat que se n'adjudiquin els treballs, el Ministeri de Foment ho ha anat ajornant.

Anar al contingut