Barcelona

Carod-Rovira avisa d'un "col·lapse estatutari" després del fracàs de la reunió bilateral

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha advertit d'un possible "col·lapse estatutari" després del fracàs de la reunió bilateral d'ahir Estat-Generalitat. El govern d'entesa no amaga el seu malestar pels obstacles de Madrid per al traspàs de Rodalies de Renfe. Avui, el president Montilla valorarà el resultat de la Comissió Estat-Generalitat, que es va fer sense cap resultat pel que fa al traspàs de Rodalies de Renfe, i que l'executiu català ha lamentat, ja que el govern de Zapatero ni tan sols ha acceptat pactar un calendari per a la transferència gradual del servei fins al 2010.

Actualitzat

Des d'Edimburg, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha considerat inacceptable el resultat de la reunió entre l'Estat i la Generalitat, que va acabar sense cap acord pel que fa al traspàs de Rodalies. Per Carod, aquest fracàs pot significar en el futur el bloqueig del desplegament de l'Estatut.

Les previsions més pessimistes es van complir després de més de tres hores i mitja de reunió. L'última proposta de l'Estat no va agradar al govern de la Generalitat, que va decidir plantar-se. La proposta no anava acompanyada de la dotació pressupostària necessària.

Durant tota la setmana s'havia estat especulant sobre si el traspàs seria una realitat abans de les eleccions generals. José Luis Rodríguez Zapatero dimarts no descartava un acord, però ara tothom parla de fracàs.

Anar al contingut