Madrid

Zapatero insinua que l'AVE arribarà a Barcelona abans de les eleccions però que no hi haurà celebració oficial

En la tradicional reunió informal amb periodistes, posterior als actes de celebració de la Pasqua Militar, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que les obres de l'AVE a Barcelona marxen a bon ritme i ha deixat entreveure que abans de les eleccions del mes de març l'alta velocitat arribarà a la ciutat. Zapatero, però, ha afegit que no hi haurà inauguració oficial de l'AVE a Barcelona.

Actualitzat

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que l'arribada del tren d'Alta Velocitat a Barcelona està "cada dia que passa més a prop". També ha explicat que no té programada cap inauguració oficial del servei i que la línia entrarà en funcionament quan estigui llesta.

Sobre l'entrada en funcionament de l'AVE, Zapatero ha assegurat que ahir mateix va rebre dades dels tècnics d'Adif i que, en el cas que l'entrada en funcionament de la línia es produeixi després de la dissolució de les Corts el pròxim 14 de gener, el servei es posarà en marxa sense inauguració oficial i ell personalment no té programat cap acte d'aquest tipus. Zapatero ha preferit no donar cap data argumentant que aquesta qüestió correspon als tècnics responsables de les obres.

En una conversa informal amb periodistes al saló del Tron del Palau Reial, Zapatero ha dit que té "una gran confiança" en la societat catalana i que espera aconseguir el seu suport explicant tot el que ha fet l'executiu central per a aquesta comunitat els últims quatre anys. Segons ha assenyalat, el missatge que traslladarà als catalans se centrarà en el fet que el govern sempre ha defensat la necessitat de donar "un fort impuls econòmic" a aquesta comunitat i també reconeixerà haver comès "errors" en el tram final de l'AVE.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut