Washington

Els actors de Hollywood boicotegen la gala de lliurament dels Globus d'Or

Els Globus d'Or podrien viure la gala de lliurament més desangelada de la seva història si els candidats als premis tiren endavant la idea de no assistir-hi. És la decisió que ha adoptat el Sindicat d'Actors de Cinema i de Televisió dels Estats Units, en solidaritat amb els guionistes del mitjà, que estan en vaga des del novembre. La NBC ha advertit que, malgrat la presència de piquets, emetrà la gala tal com estava presist.

Actualitzat
El sindicat que representa els actors de Hollywood ha anunciat que no assistiran a la 65a gala de lliurament dels Globus d'Or en solidaritat amb la vaga de guionistes, que fa dos mesos que dura. Segons una enquesta feta pel sindicat Screen Actors Guild, els nominats han mostrat el seu "acord unànime" amb el boicot a la cerimònia dels Globus d'Or, considerada l'avantsala dels premis Oscar, que atorga l'Acadèmia de Hollywood.

La 65a gala de lliurament dels Globus d'Or se celebrarà a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles el 13 de gener, però aquesta vegada sense la clàssica desfilada d'estrelles per la catifa vermella. Els candidats als guardons no travessaran els piquets que s'instal·laran davant de l'hotel, segons el sindicat que representa els actors de Hollywood, per solidaritat amb l'aturada dels guionistes, que ja ha afectat la indústria televisiva nord-americana i ha obligat a retardar la producció de diverses pel·lícules.

Diverses fonts apunten que si un nombre considerable d'actors decideixen no assistir a la gala dels Globus d'Or podria no arribar a emetre's en la data prevista. Amb tot, el Sindicat de Guionistes podria arribar a un acord provisional amb l'Associació de Premsa Estrangera de Hollywood, que, segons el seu president, es troba en "una posició extremament difícil durant la vaga de guionistes". En aquests moments, treballen per aconseguir un suport ampli de la comunitat d'actors que vulguin participar a la cerimònia.
Anar al contingut