Barcelona

Els retards per l'avaria a la línia 2 de Rodalies provoquen indignació entre els usuaris

El servei de Rodalies Renfe funciona a hores d'ara amb normalitat després d'un matí de retards a la línia 2 i als trens de mitjana distància de Girona. El trencament, a quarts de 7 del matí, d'una peça que tensa la catenària a Montcada i Reixac ha provocat retards d'entre una i dues hores. Durant cinc hores, fins que els tècnics han pogut reparar l'avaria, els trens han hagut de circular per una via entre Montcada i Reixac i Sant Andreu Comtal, a Barcelona. Aquesta és la pitjor avaria des que es va restablir totalment el servei de rodalies arran dels esvorancs de Bellvitge.

Actualitzat

Una avaria en el sistema d'electrificació ha estat la causa de l'afectació del servei. El problema elèctric a la catenària s'ha produït a dos quarts de set del matí i ha obligat a fer circular els trens per una sola via entre Sant Andreu Comtal i Montcada i Reixac.

Això també ha afectat els trens de mitjana distància que uneixen Barcelona amb Portbou. Aquests trens només sortien des de Montcada, això vol dir que, un cop en aquesta estació, els viatgers han hagut de fer un transbordament. Per evitar l'espera a l'estació de Montcada Centre, el personal de Renfe recomanava als passatgers que canviessin d'estació i agafessin la línia 4 provinent de Manresa a Montcada Bifurcació. Un canvi que ha provocat corredisses pel centre de Montcada i la indignació de molts usuaris, que es queixaven de la manca d'informació i de les complicacions que els han provocat els retards.

Els tècnics del gestor ferroviari adscrit al Ministeri de Foment, l'Adif, han restablert el servei a les 11.25 h, que ha recuperat les freqüències de pas dels trens progressivament. L'Adif ha explicat en un comunicat que l'origen de l'avaria elèctrica és una falta de tensió pel trencament d'una de les peces del sistema de compensació de la catenària. El gestor ferroviari públic ha obert una investigació per aclarir les causes.

Retards també a Sants

D'altra banda, entre les 8.57 i les 9.17 h s'ha produït una ocupació de circuits, per causes que s'estan investigant, a la sortida de l'estació de Sants de Barcelona cap a plaça de Catalunya. A causa d'aquesta incidència, el semàfor que regula el pas dels trens ha quedat fix en vermell i, per garantir la seguretat, l'autorització de la circulació s'ha realitzat de manera manual, fet que ha provocat retards d'uns 15 minuts de mitjana en les línies 1 i 4 de Rodalies

Anar al contingut