Madrid

Col·lapse al web del Ministeri d'Habitatge el primer dia que es podien demanar les ajudes al lloguer

El primer dia que es podien demanar les ajudes al lloguer per a joves a través de la pàgina web del Ministeri de Vivenda i demanar informació per telèfon s'ha caracteritzat per una paraula: col·lapse. I és que hi ha hagut una allau tan alta de trucades i sol·licituds que han fet que els dos sistemes no hagin donat l'abast. Les oficines on es poden fer els tràmits també han hagut d'atendre centenars de joves. L'executiu ha recomanat que no corrin per presentar la sol·licitud per evitar les cues dels primers dies.

Actualitzat

La renda bàsica d'emancipació, que preveu ajudes per al lloguer a joves de 22 a 30 anys, és el plat "estrella" del ministeri que dirigeix Carme Chacón i, segons el govern, beneficiarà uns 360.000 joves. El primer dia que es podien demanar, oficines, telèfons i la pàgina web des d'on es podia descarregar el formulari han quedat saturats.

El Ministeri d'Habitatge ha comptabilitzat que més de 100.000 ja disposen del full per demanar l'ajuda i més de 60.000 persones han visitat el web www.alquilerjoven.es. Per intentar contrarestar la saturació i els problemes d'accés, el Ministeri ha penjat el formulari a la web de La Moncloa i a partir de dijous es podrà descarregar també des de la del Consell de Joventut d'Espanya.

El departament de Chacón també ha habilitat un telèfon gratuït d'atenció telefònica (900 900 707) per resoldre dubtes sobre la renda bàsica d'emancipació, que també ha rebut una allau de trucades. 

El govern català ha recordat que aquestes ajudes són per a tothom i que no cal ser el primer a sol·licitar-les.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut