Barcelona

L'Ajuntament prepara un pla per posar fre a l'especulació immobiliària a la Barceloneta

L'Ajuntament de Barcelona prepara un registre per detectar els casos d'especulació immobiliària a la Barceloneta. El districte de Ciutat Vella vol aturar els casos de mòbing i els apartaments turístics il·legals. La Barceloneta optarà a la nova convocatòria de les ajudes del pla de barris. Segons ha pogut saber Catalunya Informació, el consistori també treballa en un mapa humà del barri per establir les prioritats socials de la Barceloneta i atendre els casos urgents.

Actualitzat
Ofensiva contra l'especulació immobiliària. L'Ajuntament de Barcelona farà un registre dels casos d'especulació que detecti al barri de la Barceloneta, un dels més afectats pels casos de mòbing i on més apartaments turístics hi ha.

La regidora de Ciutat Vella, Itziar González, ha explicat a Catalunya Informació que també treballen en un mapa urbà del barri per atendre els casos d'urgències socials. El districte vol reallotjar en baixos les persones grans que no es poden esperar els quatre anys que trigaran a estar acabats els pisos protegits per acollir els veïns afectats pel projecte d'instal·lació d'ascensors.

González ha explicat que una de les prioritats de la Barceloneta és fer un estudi profund de pisos i plantes baixes buits que han de ser tornats a l'habitatge. Des de l'administració, a més, s'estudiarà què es fa amb els apartaments turístics il·legals, un fenomen que prolifera a tot el districte de Ciutat Vella i que preocupa a la regidora. El fet que el 50% dels edificis siguin propietat vertical, és a dir, d'un sol propietari, evita que aquest fenomen provoqui més problemes de convivència amb els veïns.
Anar al contingut