Barcelona

El president de la Borsa de Barcelona preveu un 2008 "molt complicat" en l'àmbit econòmic

El president de la Borsa de Barcelona ha pronosticat que l'exercici que ve serà complicat. En una entrevista a Catalunya Informació, Hortalà ha explicat que el context dels últims anys ha fet que hi hagi una percepció negativa de l'economia, més psicològica que real, i això té efectes sobre la presa de decisions. Hortalà també ha manifestat que es preveu una gran volatilitat a les borses durant el 2008.

Actualitzat

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, preveu que l'any 2008 podria ser complicat en l'àmbit econòmic. Aquestes declaracions les ha fet en el decurs de l'espai "L'entrevista" de Catalunya Informació.

Segons Hortalà, aquesta dificultat vindrà donada pel context dels últims anys, que ha provocat una incertesa generalitzada, ja que "la gent creu que les coses estan pitjor del que estan". Això fa que "el cicle psicològic mani sobre el cicle real", és a dir, que la percepció negativa de l'economia complica la presa de decisions i genera una gran oscil·lació, fet que es tradueix en una gran volatilitat borsària.

Pel que fa a l'euro, el president de la Borsa de Barcelona ha recordat que ahir va marcar el seu màxim històric: 1,47 dòlars, i ha explicat que "si l'evolució segueix els condicionants d'aquests últims mesos, probablement arribarà a 1,50 dòlars", una situació que no es mantindrà perquè és any d'eleccions als EUA.

Respecte a aquest 2007, Hortalà ha dit que ha estat un any borsari amb moltes oscil·lacions, que en bona part han afectat els grups immobiliaris. Segons ell, no és tant per la crisi de les hipoteques dels Estats Units, sinó perquè feia molt de temps que hi havia bonança al sector, encara que a la borsa espanyola "l'ha afectat relativament poc" perquè té "la seva pròpia dinàmica".

A més, el president de la Borsa també ha afegit que el preu del barril de petroli continuarà pujant i que aquest 2008 és molt probable que arribi als 100 dòlars el barril.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut