Madrid

Massiva manifestació convocada per l'arquebisbat de Madrid en suport de la família cristiana

La defensa de la família cristiana ha aglutinat aquest diumenge al matí centenars de milers de catòlics al centre de Madrid, convocats per l'arquebisbat madrileny i altres corrents de l'Església, com l'Opus Dei, i amb l'assistència d'una quarantena de bisbes. Un d'ells, l'arquebisbe de València, ha llançat el missatge més contundent contra la cultura del laïcisme, afirmant que pot dur a "la dissolució de la democràcia". Els feligresos han pogut seguir en directe el discurs del papa Benet XVI a través de videoconferència des del Vaticà. El gran absent de l'acte ha estat el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Actualitzat

L'avortament, el divorci exprés i l'assignatura d'educació per a la ciutadania s'han deixat sentir pels carrers de la capital espanyola. Aquests són els punts de mira dels dos milions de manifestants -segons els organitzadors- que han sortit als carrers de Madrid convocats per diversos estaments de l'Església amb un sol propòsit, defensar un model -únic- de família cristiana com a pilar bàsic de la societat espanyola.

L'acte estava convocat sense cap pretensió política, segons han assegurat els organitzadors, i per això han demanat als manifestants que no portessin pancartes o banderes. No obstant això, els bisbes de l'anomenada "ala més conservadora de l'Església" han criticat algunes lleis socials del govern Zapatero, ja que obren debats -com el de l'avortament- que consideren un atac a la família tradicional.

El discurs més crític l'ha pronunciat l'arquebisbe de València, Agustín García-Gasco, afirmant que "la cultura del laïcisme condueix a la dissolució de la democràcia" i no respecta la Constitució vigent. Pel bisbe, aquest "laïcisme radical és un frau i un engany" que "només porta a la desesperació pel camí de l'avortament, el divorci i la manipulació dels joves".

El president de la Conferència Episcopal Espanyola i bisbe de Bilbao, Ricardo Blázquez, ha assegurat que la família cristiana "no supera el pas del temps" perquè és "tradicional, d'avui i de demà". Amb aquestes paraules, Blázquez ha iniciat l'acte "Per la família cristiana" a la plaça madrilenya de Colón, amb l'assistència de desenes de milers de persones, en un acte organitzat per l'arquebisbat de Madrid i a la convocatòria del qual s'han afegit altres corrents de l'Església, com l'Opus Dei i el moviment apostòlic Camí Neocatecumenal.

A última hora no han assistit a l'acte l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Martínez Sistach, i el de Sevilla, Carlos Amigo, representants del sector més moderat de l'episcopat. Sí que s'hi han pogut veure dirigents del PP, com ara els germans Mayor Oreja.

Videoconferència des del Vaticà

També hi ha intervingut el papa Benet XVI, amb l'ajut de la tecnologia. El pontífex ha fet arribar un missatge a través de videoconferència des del Vaticà. A la plaça de Colón, aixoplugats per una gran bandera, els fidels han seguit atentament les paraules del Papa després de l'Àngelus dominical.

Crítiques de gais i lesbianes

La celebració de la trobada "Per la família cristiana" ha desfermat les crítiques de la Federació Estatal de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB). L'entitat ha acusat la jerarquia catòlica de "promoure perillosament el fanatisme religiós", així com de "crispar la societat amb missatges irreals sobre la destrucció de la família".

La FELGTB demana a l'Església respecte per tots els models familiars i que acceptin que "vivim en un Estat democràtic i aconfessional amb cabuda per a tots i totes", però on el cristianisme "ja no pot imposar el seu criteri moral a tots els ciutadans".



 



ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut