Nairobi

L'actual president de Kènia hauria guanyat les eleccions d'aquest dijous

Kènia elegeix avui el seu president. Es tracta d'una lluita molt disputada, ja que, segons les enquestes, l'oposició surt favorita, però amb un estretíssim avantatge. Els primers escrutinis donen la victòria a l'actual president, Mwai Kibaki, amb més del 47% dels sufragis.

Actualitzat
Els col·legis electorals han obert portes enmig d'un clima tens. Malgrat tot, a la capital, Nairobi, no s'hi ha notat una presència policial excessiva. Els kenians han començat a votar en els comicis més disputats de la història del país i en els quals el president, Mwai Kibaki, busca la reelecció.

Amb les primeres dades de l'escrutini, Kibaki s'imposaria amb un 47% al seu màxim rival, Raila Odinga, del Moviment Democràtic Taronja (ODM). El líder de l'oposició havia encapçalat el sondejos d'opinió, tot i que amb una diferència cada vegada més estreta respecte a Kibaki. A més dels dos principals presidenciables, als comicis hi competeixen set candidats més, entre els quals hi ha Musyoka Kalonzo, del Moviment Democràtic Taronja de Kènia (ODM-K), antic company de partit d'Odinga, i que també té possibilitats d'obtenir bons resultats.

Durant la vigília dels comicis van morir tres policies. I és que la tensió i les acusacions es noten en l'ambient. Els analistes pensen que si la victòria és molt ajustada, és possible que el perdedor no accepti els resultats. Tots dos candidats defensen polítiques similars d'incrementar el creixement econòmic i educació gratuïta per a tothom, inclosa l'escola secundària.
Anar al contingut