Barcelona

Els Mossos desarticulen la banda dels Àngels de l'Infern de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han anunciat la desarticulació de la branca barcelonina dels Àngels de l'Infern, la banda de motards nascuda als Estats Units i sovint vinculada a negocis delictius. Hi ha vuit detinguts acusats de tràfic de drogues i extorsió, en una operació de la policia catalana durant aquesta setmana on es van intervenir armes, drogues i diners en efectiu. L'any 1996, una operació similar va dur els membres de la banda, aleshores anomenats Centurions, davant de la justícia. El tribunal va considerar que no formaven cap organització criminal i només se'ls va acusar per delictes menors de tràfic de drogues i possessió d'armes.

Actualitzat
La investigació que ha dut a terme la divisió d'investigació criminal dels Mossos d'Esquadra durant la setmana passada ha acabat amb la detenció de vuit membres de la banda dels Àngels de l'Infern de Barcelona, dos dels quals han ingressat a la presó. Se'ls va detectar quan intentaven extorsionar una empresa a través de la venda de cocaïna.

Aquesta pista va dur la policia catalana a fer diversos registres en domicilis particulars dels motoristes, en els quals es van decomissar drogues, armes i 24.000 euros en efectiu. Se'ls acusa de delictes d'associació il·lícita, extorsió, robatori amb violència, tinença il·lícita i tràfic d'armes i de drogues.

Entre els vuit detinguts n'hi ha un que es troba sota custòdia de les autoritats de Bolívia, ja que va ser interceptat en un aeroport d'aquest país quan es disposava a viatjar a Barcelona amb 4,5 quilos de cocaïna. Els Mossos han confirmat que els dos empresonats formaven part dels Centurions, jutjats l'any 1996 per diversos delictes.

Els Àngels de l'Infern van néixer cap als anys cinquanta als Estats Units, i exerceixen un control molt estricte sobre les seves filials a nombrosos països de tot el món. Es caracteritzen per la seva afició a les motos estil custom, la utilització de simbologia nazi i una jerarquia, estructura i disciplina gairebé militars.
Anar al contingut