Madrid

Manuel Borja-Villel, nou director del Museu Reina Sofia

El Ministre de Cultura ha completat la renovació de la majoria dels seus càrrecs de confiança. Després de canviar la direcció de la Biblioteca Nacional li ha arribat el torn al Museu Reina Sofia. L'escollit ha estat Manuel Borja-Villel, actual director del MACBA des de 1998. Borja-Villel, que ja figurava com un dels favorits al càrrec, ha estat seleccionat per unanimitat pel Comitè Internacional d'Experts d'entre les 29 candidatures presentades, 7 de les quals d'estrangers. L'anterior directora del Reina Sofia, Ana Martínez de Aguilar, va dimitir el passat 6 de setembre després que el Ministeri anunciés un pla per modernitzar el museu.

Actualitzat

Acompanyat per la presidenta del Patronat del Museu Reina Sofia, Pilar Citoler, el ministre ha anunciat l'escollit. Segons ha dit, Borja-Villel ha estat designat per unanimitat "per la claredat de l'anàlisi formulada del Museu Reina Sofia i la seva lucidesa en identificar els procediments de revaloració del centre".

Un Comitè Internacional d'Experts, presidit pel director general de Belles Arts, José Jiménez, ha estat l'encarregat de triar el nou responsable del Museu que tindrà només competències artístiques.

Entre les noves tasques de Borja-Villel figuren la direcció, coordinació i planificació de l'activitat dels departaments i serveis al seu càrrec i la representació ordinària del Museu. A més, haurà de proposar al Reial Patronat els plans generals d'actuació del centre i elevar-li el projecte de gestió artística i l'execució dels seus acords.

La seva relació amb el Patronat també inclourà l'aprovació dels plans d'agrupació i ordenació de les col·leccions, la proposició d'adquirir obres d'art i disposar les que han de ser exhibides amb caràcter permanent. També ha de proposar el programa anual d'exposicions del Museu, així com la proposta de designació de les comissions o comissaris que, sota la seva supervisió, gestionin la seva realització i instal·lació i proposin les obres que han de ser exhibides.

Anar al contingut