Madrid

La grossa cau a Sort, Vic i el Prat de Llobregat, i el segon premi a Barcelona

Després d'un any complicat, la sort ha recompensat Catalunya. La grossa, el segon premi, un quart i tres cinquens han repartit diners per la geografia catalana. El primer premi, el 06381, premiat amb tres milions d'euros, ha caigut en gran part a Astúries, però també ha tocat a Sort, Vic i el Prat de Llobregat. El segon premi, el 55469, premiat amb un milió d'euros, s'ha venut íntegrament a l'administració 97 de la plaça Urquinaona de Barcelona. Un quart, el 76623, ha recaigut a Mataró. Tres cinquens més, de 50.000 euros, han caigut a Catalunya: e 30504 s'ha venut a Castellar del Vallès, Mataró i Sant Joan Despí; el 53238, a Tortosa, Barcelona, Argentona i Sant Quirze, i el 05919, també a Barcelona.

Actualitzat

Molt poc ha trigat la sort a deixar-se veure pel Saló de Loteries de Madrid. Deu minuts després de l'inici de la rifa les nenes de Sant Ildefons ja han cantat un quart premi de 200.000 euros. El 69200, venut a l'administració número 2 de Bilbao i a Pamplona, ha estat el premiat. Els afortunats rebran 1.000 euros per euro apostat.

Mitja hora després han arribat els cinquens premis, que han iniciat el festival de sort a Catalunya. El 30504 s'ha venut a Castellar del Vallès, Mataró i Sant Joan Despí; el 53238 ha caigut a Tortosa, Barcelona, Argentona i Sant Quirze, i el 05919 ha tocat també a Barcelona. Els premiats rebran 250 euros per euro.

Catalunya ha seguit en ratxa amb el segon premi de la rifa. El 55469 ha caigut íntegrament a Barcelona. Les 185 sèries s'han venut a l'administració 97 de la plaça Urquinaona. Tot seguit, els mateixos nens de Sant Ildefons han cantat la grossa, el 06381. Un cop més la sort ha somrigut als catalans. Un primer premi que ha anat a parar principalment a Astúries, però tres administracions catalanes han venut dècims d'aquest número. La Bruixa d'Or de Sort n'ha venut set sèries, i la número 3 de Vic i l'administració de loteria de l'aeroport del Prat n'han repartit una.

Part del quart premi també ha anat a parar a Mataró. Una trentena de sèries del 53238 s'han venut a l'administració número 3 de la ciutat. Cadascuna ha estat premiada amb 100.000 euros. En la recta final del sorteig ha aparegut un altre cinquè, l'11654. Després ha sortit un altre cinquè, el 38169, que ha tocat íntegrament a Manacor. Un minut més tard ha aparegut el tercer, el 29914, que s'ha venut a Madrid i Vila-real. Vigo ha venut sencer el sisè cinquè del matí, el 57050.

Els dos últims cinquens que faltaven han sortit amb la novena i última taula. El primer, el 23117, ha sortit en el sisè filferro. L'altre ha esperat fins a tres números per al final, en el desè filferro. Es tracta del 63840, que s'ha venut íntegrament a Madrid.

Els resultats totals del sorteig es poden consultar al lloc web de l'Administració de Loteries.

Catalunya recupera la meitat de la inversió


Catalunya ha estat una de les comunitats més beneficiades i ha aconseguit recuperar la meitat dels 476 milions d'euros que havia invertit. En total, s'han venut més de 260 milions d'euros, encara que no tots han tocat al Principat. La majoria corresponen a les 185 sèries del 55469 que s'han venut íntegrament a Barcelona, i als 27 milions de la grossa. El primer premi, però, s'ha venut en gran part per internet i als viatgers que passaven per l'aeroport del Prat.

També el segon premi ha viatjat fora de Catalunya. Unes trenta sèries han anat a parar a la localitat granadina d'Armilla, on s'han venut a la cafeteria Jardines. Trenta més se les ha repartit la Granja Manolita del mercat de Sant Antoni, deu de les quals en participacions de tres euros que han comprat moltes clientes.

El primer premi, a més, ha deixat un gust agredolç a l'administració de Vic, la mateixa que el 2005 va repartir la grossa íntegrament. En un primer moment s'ha pensat que havia venut setze sèries, però al final només ha estat una. La Bruixa d'Or de Sort, com sempre, menja a part. Ha venut set sèries de la grossa, és a dir, 21 milions d'euros, i a més ha repartit també l'anterior i el posterior del primer premi. En total, uns 40 milions. Cal tenir en compte, però, què és la que més ven.

A més a més, la sort ha recaigut també en forma de quart premi, el 76623, que ha deixat sis milions d'euros a Mataró, pràcticament tots repartits en participacions pels nens del Col·legi de la Divina Providència. La ciutat també ha repartit 200.000 euros del 30504, un dels cinquens premis. També s'han venut 85 sèries del mateix número, premiades amb 4,25 milions d'euros, a Castellar del Vallès i una altra més a Sant Joan Despí.

Dos cinquens més, el 53238 i el 05919, han deixat 250.000 euros a Barcelona, Argentona, Sant Quirze del Vallès i Tortosa.

La rifa ha repartit molts milions d'euros, però estan sobradament compensats per la recaptació, que enguany puja a 2.867 milions, un 5,7% més que l'any passat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut