Estats Units

Giuliani es desploma en les enquestes

El fins ara favorit a encapçalar la llista del Partit Republicà, Rudolph Giuliani, comença a perdre terreny de forma molt significativa. Segons l'última enquesta del diari "Wall Street Journal" i la cadena de televisió "NBC", els més de deu punts d'avantatge que l'exalcalde de Nova York tenia sobre els seus contrincants s'han esfumat en un mes. Qui s'emporta gran part del nou suport és l'exgovernador de Massachusetts, Mitt Romney, que obtindria el 20% del suport dels simpatitzants republicans i ja empata amb Giuliani. Al bàndol demòcrata, les enquestes segueixen mostrant l'empat virtual entre Hillary Clinton i Barack Obama.

Actualitzat

Fins al novembre, no hi havia gaires dubtes sobre el lideratge de Rudolph Giuliani entre els aspirants a ser el candidat presidencial del Partit Republicà. Però les últimes enquestes deixen clar que ha deixat de ser intocable. En només un mes, Giulani ha perdut un 13% de suport i ha deixat de ser líder en solitari. En aquests moments, l'acompanya en intenció de vot Mitt Romney, que obtindria a hores d'ara el suport d'una cinquena part dels votants, la mateixa xifra que l'exalcalde de Nova York. A més, a la rereguarda també ha guanyat terreny l'exgovernador d'Arkansas, Mike Huckabee, que obtindria un 17% dels votants republicans.

Tampoc la percepció de Giuliani entre els ciutadans és positiva. La mateixa enquesta conclou que, mentre que al març un 58% dels votants tenien una imatge favorable del candidat, ara tan sols un 37% el veuen amb bons ulls. Per acabar-ho d'adobar, el mateix dia que s'han fet públiques les enquestes, Giuliani ha hagut de suspendre temporalment la seva campanya, després de passar una nit ingressat a l'hospital per un virus gripal.

Segueix l'empat virtual entre els demòcrates

Pel que fa als candidats demòcrates, Hillary Clinton i Barack Obama segueixen en un important frec a frec. Una altra enquesta, en aquest cas del "Washington Post", atorga un 33% a la senadora per Nova York, mentre que el senador d'Illinois es quedaria en un 29%. El diari recalca, però, que els partidaris d'Obama tenen més interès a participar a les primàries que els seguidors de Clinton, fet que equilibraria molt la balança.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut