Barcelona

Presó sense fiança per als dos psiquiatres detinguts pels suposats avortaments il·legals

La jutge que porta el cas dels detinguts per la seva presumpta implicació en els avortaments il·legals fets en diverses clíniques de Barcelona ha decretat presó sense fiança per als dos psiquiatres detinguts. Pel que fa als altres arrestats, que també han declarat, podran eludir la presó pagant una fiança de 4.000 euros, excepte un dels ginecòlegs, que ha quedat en llibertat sense fiança. Se'ls imputen els delictes de d'avortament il·legal, associació il·lícita i falsedat documental.

Actualitzat
El jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona ha decretat presó sense fiança per als dos psiquiatres detinguts per implicació en el cas d'avortaments il·legals en clíniques de la ciutat. Els psiquiatres van ser detinguts juntament amb tres ginecòlegs i dos anestesistes en la segona fase del cas de suposats avortaments il·legals a les clíniques del grup Gimenedex.

Els dos psiquiatres arrestats, un dels quals treballava a temps parcial a la presó de Can Brians, contractat pel consorci hospitalari de Terrassa, s'hauran de quedar a la presó després que el jutge ho ha decretat. Se'ls acusa d'avortaments il·legals i falsedat documental.

Pel que fa als dos anestesistes, A.C. i E.S., que treballaven a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i acudien a les clíniques de Morín per ajudar-lo a practicar les intervencions, ja han dipositat la fiança que els ha fixat el jutge i, per tant quedaran en llibertat. La jutge els imputa els mateixos delictes que als dos psiquiatres.

Dos dels ginecòlegs arrestats, que també han hagut de pagar una fiança de 4.000 euros per quedar en llibertat, estan acusats d'associació il·lícita i avortaments il·legals. També figura entre els detinguts un tercer ginecòleg, Tomás P.P., antic col·laborador de Morín que actualment era vocal de la secció de tocoginecòlegs del Col·legi de Metges de Barcelona. Es tracta de l'únic que ha quedat en llibertat sense fiança, però haurà de comparèixer cada setmana al jutjat.

La trama dels suposats avortaments il·legals es va posar al descobert arran d'un reportatge de la televisió danesa i es va investigar a Espanya després d'una querella presentada per l'associació catòlica e-Cristians.

Dels sis detinguts en la primera fase de l'operació, la jutge va decretar el 30 de novembre passat presó per a Morín, la seva dona, María Luisa D.S., i per a María Virtudes S.V., treballadora d'una de les clíniques del grup i estreta col·laboradora del principal imputat. En canvi, els altres tres acusats, els metges Dimas A.C., Pedro Juan L.A. i Marcial R., van eludir la presó després de dipositar una fiança d'entre 2.000 i 4.000 euros, malgrat que la fiscalia també va demanar presó incondicional per a ells.
Anar al contingut