Barcelona

Set metges detinguts pels suposats avortaments il·legals a Barcelona

La Guàrdia Civil ha detingut set metges vinculats amb la pràctica de suposats avortaments il·legals en clíniques de Barcelona. Segons fonts pròximes a la investigació, entre els detinguts hi ha ginecòlegs, anestesistes i dos psiquiatres, que presumptament haurien falsificat els informes preceptius per justificar la interrupció de l'embaràs per risc per a la salut mental de la mare. Les detencions s'han portat a terme arran de la investigació oberta pel jutge, que manté a la presó, des del 30 de novembre passat, a tres dels sis detinguts inicialment.

Actualitzat

Segon cop policial contra la pràctica d'avortaments il·legals en clíniques de Barcelona. La Guàrdia Civil ha detingut els set metges acusats de participar presumptament en la interrupció il·legal d'embarassos en els centres que regentava el doctor Carlos Morín a la capital catalana.

Entre els detinguts hi ha dos psiquiatres, un dels quals treballava a la presó de Can Brians. Els facultatius estan acusats de falsificació de documents que havien de donar legalitat als avortaments. En alguns casos, ni tan sols haurien visitat les dones a les quals s'aconsellava avortar. En l'operació policial, també s'han detingut ginecòlegs i anestesistes.

Els arrestos són conseqüència de la investigació oberta pel jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona després de la detenció de sis persones fa tres setmanes, entre elles el doctor Morín, la seva dona i una de les treballadores de les clíniques i estreta col·laboradora del principal imputat. Els altres tres metges també detinguts van evitar la presó després de dipositar una fiança d'entre 2.000 i 4.000 euros.

Un reportatge de la televisió danesa va destapar la suposada trama dedicada a la pràctica d'avortaments il·legals, especialment de dones en avançat estat de gestació. També va portar a investigar el cas una querella presentada per l'associació catòlica e-Cristians.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut