París

Presó per als etarres detinguts per l'assassinat dels dos guàrdies civils a Capbreton

Saioa Sánchez i Asier Bengoa, els dos presumptes etarres detinguts dimecres passat al sud de França, han ingressat aquest diumenge a la presó després de ser processats per assassinat i altres càrrecs en relació amb l'atemptat mortal contra dos guàrdies civils en territori francès. L'ordre d'empresonament l'ha dictat el jutge de les llibertats i la detenció després que les dues jutges instructores, Laurence Le Vert i Marie-Antoinette Houyvet, hagin interrogat els detinguts durant més de vuit hores.

Actualitzat
Asier Bengoa i Soaia Sánchez, detinguts dimecres passat al departament de Losera, al sud de França, en relació amb l'atemptat contra dos guàrdies civils a Capbreton, han declarat davant de les jutgesses durant més de vuit hores i finalment han acabat com a inculpats en l'atemptat en què van morir els dos guàrdies civils espanyols, Raúl Centeno i Fernando Trapero. A part de l'assassinat dels dos joves agents també se'ls imputen altres delictes com els de segrest, robatori a mà armada, tinença d'armes, ús de documentació falsa i pertinença a banda armada. Immediatament després, el jutge de les llibertats i la detenció els ha enviat a la presó.

Els dos presumptes etarres van ser traslladats la nit de dijous des de Montpeller a París als locals de la policia antiterrorista francesa. Es van negar a declarar i només van admetre que són membres d'ETA. Els resultats de les proves de balística i d'ADN han permès als experts francesos avançar en la vinculació dels dos detinguts amb l'atemptat. Divendres la fiscalia francesa va declarar Asier Bengoa i Soaia Sánchez sospitosos oficialment de l'atemptat del dia 1 de desembre a Capbreton.

Mentrestant, les forces de l'ordre franceses continuen buscant el tercer membre del comando que va participar en l'atemptat. Precisament en matèria de lluita antiterrorista, els presidents espanyol i francès han acordat aquest cap de setmana la creació d'un equip conjunt d'investigació permanent entre els dos països per prevenir atemptats i lluitar contra la banda.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut