El govern català aprova la llei que consolida la figura del vicepresident de la Generalitat

La figura del vicepresident de la Generalitat estarà regulada per llei, tal com marca l'Estatut. El govern ha aprovat l'avantprojecte que en preveu la creació, així com també la possibilitat de nomenar viceconsellers dins de la seva àrea.

Actualitzat
L'avantprojecte es fa per complir el que preveu el nou Estatut. L'article 13 de la llei del president li reconeix la competència per nomenar vicepresident del govern en el cas que no hagi nomenat conseller primer.

El nou marc legal permetrà a Carod-Rovira sumar a les seves atribucions la de convocar i presidir el Consell Tècnic, on es porta el dia a dia de l'executiu, coordinar les delegacions territorials de la Generalitat, exercir la suplència en absència del president i, és la gran novetat, com a Euskadi, nomenar viceconsellers de la seva àrea que abasta, entre altres, la d'afers exteriors.

Carod continuarà sent conseller de la vicepresidència fins que la llei passi pel Parlament, ja que la nova norma inclou altres aspectes com una disposició final que reconeix el lloc de cap de l'oposició que serà designat pel president del Parlament del grup parlamentari de l'oposició amb més escons.

El càrrec de vicepresident de la Generalitat ja ha tingut precedents en la història. L'any 1931 Joan Casanovas i Maristany ho va ser en el govern de Francesc Macià.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut