Madrid

El jutge multa amb 3.000 euros els humoristes d'"El Jueves" que van caricaturitzar els prínceps

El magistrat de l'Audiència Nacional ha imposat, finalment, una multa de 3.000 euros per al dibuixant Guillermo Torres i per al guionista Manel Fontdevila, col·laboradors de la revista satírica "El Jueves", per haver dissenyat una caricatura dels prínceps d'Astúries mantenint relacions sexuals per a la portada de la publicació. I és que els considera autors d'un delicte d'injúries al príncep hereu. Aquesta sanció, però, és menor dels 6.000 euros també per a cadascun, que ha demanat la fiscalia en el judici.

Actualitzat

El jutge, que ha avançat la seva decisió en finalitzar la vista oral que s'ha celebrat al jutjat central penal de l'Audiència Nacional, ha multat amb 3.000 euros els dos humoristes ja que ha considerat que tant el dibuix com el text de la vinyeta és "objectivament injuriós".

Així doncs, la sentència del magistrat rebaixa la quantitat de la multa sol·licitada pel fiscal Miguel Ángel Carvallo, que, durant el judici, ha elevat de 3.600 a 6.000 euros la multa que sol·licitava per al dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila acusats d'un delicte d'injúries al successor de la Corona. La petició de la fiscalia arribava poc després que el jutge José María Vázquez Honrubia hagués denegat la petició de la defensa de suspendre el judici per defectes d'instrucció. Segons el magistrat, no hi havia indefensió efectiva de Torres i Fontdevila.

Abans d'entrar a la sala per ser jutjats, els acusats han dit que tenien "la consciència tranquil·la", perquè no consideren que hagin fet "res de dolent". "No entenem per què som aquí per aquesta ximpleria", ha dit Fontdevila, i ha insistit que "ho tornaria a fer".

Segons la fiscalia, a la revista hi apareixien "caricaturitzats, nus, però perfectament identificables" el príncep Felip i la princesa Letícia, sota el titular "Es nota que vénen eleccions, ZP! 2.500 euros per nen". El príncep li deia a la seva esposa, "en una explícita posició sexual": "Te n'adones? Si et quedes prenyada... això serà el més semblant a treballar que hauré fet en la meva vida!"

La fiscalia considera que la il·lustració és "clarament denigrant i objectivament infamant pel dibuix" i, a més, resulta "plenament atemptatòria" contra la "honorabilitat" del príncep a causa de les expressions que se li atribueixen.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut