Madrid

Mor apunyalat un jove en una baralla entre neonazis i antifeixistes al metro de Madrid

Tràgic desenllaç de la baralla que aquest diumenge han mantingut grups d'ideologia neonazi i antifeixista al metro de Madrid. Un jove ha mort apunyalat en el decurs de la disputa, que ha tingut com a escenari l'estació de Legazpi. A conseqüència de la baralla, que ha enfrontat mig centenar de joves, també han resultat ferides set persones més, de les quals n'hi ha una que es troba en estat greu, tot i que la seva vida no corre perill. El noi mort, de 16 anys, ha rebut una punyalada al cor que li ha causat la mort instantània. La policia ja ha detingut el presumpte assassí, precisament un dels joves que ha hagut d'ingressar a l'hospital arran de les ferides que ha rebut en l'incident.

Actualitzat

El jove detingut haurà de prestar declaració a la comissaria abans de passar a disposició judicial, segons ha informat el conseller de Justícia de la Comunitat de Madrid. Alfredo Prada ha condemnat el "lamentable succés", que "trenca la convivència pacífica a Madrid, que és una ciutat oberta i solidària, on tothom pot defensar les seves idees amb la paraula". El conseller ha subratllat la necessitat de condemnar la violència utilitzada per expressar idees polítiques "i més encara si es fan servir armes".

La baralla ha començat quan els dos grups, un de neonazis i l'altre d'antifeixistes, s'han trobat en un vagó del metro. Segons sembla, el grup de neonazis es dirigia a una concentració contra la immigració organitzada per les Joventuts de Democràcia Nacional (DNJ) amb el lema "Contra el racisme antiespanyol, contra la immigració". La protesta tenia l'autorització de la delegació del govern.

Per atendre els ferits, els serveis d'emergències han instal·lat un hospital de campanya i la policia ha acordonat la zona. Els serveis funeraris han retirat el cadàver del jove mort i l'han portat a l'Institut Anatòmic Forense, on li practicaran l'autòpsia.

Concentració de repulsa

En senyal de protesta pel jove antifeixista mort, tant a Madrid com a Barcelona hi ha hagut concentracions. Mig miler de persones que s'han declarat antifeixistes s'han concentrat a la Puerta del Sol per protestar per la mort del noi. Durant l'acte han corejat consignes com "Els feixistes són els terroristes" o "Madrid serà la tomba del feixisme". Una de les manifestants ha explicat que el jove mort "lluitava pels drets dels immigrants i contra el feixisme". La noia ha dit que ella i els seus companys viatjaven en metro per anar a la manifestació de Joventuts de Democràcia Nacional, però no per anar contra els immigrants, sinó per donar-los suport.

A Barcelona, 150 persones s'han passejat pel centre de la ciutat amb pancartes antifeixistes. Han denunciat els grups d'ideologia neonazi i han reclamat la fi de la impunitat d'aquest tipus agressions. Els joves s'han trobat a la plaça Sant Jaume i després han caminat fins a la plaça Catalunya. A les pancartes, s'hi podia llegir "Ja n'hi ha prou, d'impunitat", "Cap agressió sense resposta", "Fora nazis" o "Plantem cara al feixisme". A conseqüència de la baralla, a banda del jove mort han resultat ferides set persones més. 

Anar al contingut