Bèlgica

Els flamencs declaren la guerra als valons en aprovar la partició electoral de Brussel·les

Els partits flamencs de Bèlgica han complert l'amenaça i han aprovat aquest migdia al Parlament la divisió del districte electoral de Brussel·les i rodalia. Aquesta mesura, que suposarà un canvi en el sistema de vot de la capital belga i una zona de Flandes, era el principal escull de les negociacions entre els partits flamencs i els francòfons de cara a formar govern. La incapacitat d'uns i altres per arribar a un acord ha desencadenat la pitjor crisi política des de la independència i amenaça de portar el país a la ruptura.

Actualitzat
Els partits flamencs, que representen el 60% del país, han utilitzat la seva majoria a la comissió d'Interior del Parlament per aprovar la divisió del col·legi electoral Brussel·les-Hal Vilvorde, centre de polèmica durant molts anys perquè és l'únic punt bilingüe del país i on els ciutadans poden votar partits valons o flamencs indistintament, ja que no hi ha llistes nacionals belgues.

En començar la votació, els francòfons han abandonat la sala en senyal de protesta entre algun aplaudiment i gestos "d'adéu" dels diputats flamencs, que han procedit a aprovar la segregació de 35 pobles de la rodalia de Brussel·les que es troben en territori flamenc, tot i tenir uns 120.000 habitants francòfons. D'aquesta manera, els valons situats en aquesta zona no podran votar pels seus candidats, sinó només partits flamencs o recórrer a l'abstenció o el vot en blanc.
Anar al contingut