València

Mor un jove valencià que va intentar aturar una baralla entre una parella

L'actualitat respon al debat sobre una persona que no va ajudar la noia equatoriana que va ser agredida en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. A València, un jove universitari de 23 anys ha mort per voler ajudar una noia que discutia amb el nòvio en una parada del tramvia. Va intentar defensar-la i, com a resposta, va rebre un fort cop de puny que el va fer caure i donar-se un cop al cap. Mentre que l'agressor va sortir lliure amb càrrecs, el noi, després de sis dies a Cures Intensives de l'Hospital Clínic de València, va morir. El jove ha estat enterrat a Benicull, el seu poble, que va decretar jornada de dol.

Actualitzat
Els fets van tenir lloc el passat 17 d'octubre, després dels quals el jove de Benicull, Daniel O.L., va ser ingressat en el Servei de Reanimació de l'Hospital Clínic de València. Després de sis dies en coma, l'estudiant de Dret va morir, i la titular del jutjat d'instrucció número 12 de València, encarregada del cas, es troba a l'espera de rebre els primers resultats de l'autòpsia per veure si modifica la situació de llibertat acordada per a l'únic imputat.

L'agressor va ser posat en llibertat en condició d'imputat després de prestar declaració davant del jutge de guàrdia, ja que ni el ministeri fiscal ni cap altra part van sol·licitar que s'apliquessin altres mesures. Fins llavors, se segueix amb l'habitual tràmit de la citació dels testimonis.

Jornada de dol

El poble de Benicull del Xúquer ha decretat un dia de dol. L'alcalde de la localitat, José Francisco Damià, ha explicat que "tot el poble està cabrejat per la tensió de veure que un veí ha arriscat la seva vida defensant una dona" i ha demanat que "el pes de la llei caigui sobre l'agressor". En aquest sentit, Damià ha demanat "al fiscal o al jutge que el jove no tingui beneficis penitenciaris i que compleixi íntegrament la pena".

L'alcalde ha comparat el fet amb l'agressió del metro de Barcelona, davant la qual les persones presents no van reaccionar. En el cas de l'estudiant de Benicull, en canvi, la seva acció ha acabat provocant-li la mort.
Anar al contingut