Barcelona

La menor equatoriana agredida als Ferrocarrils ha declarat davant del jutge

La menor equatoriana agredida brutalment en un vagó de tren el dia 7 d'aquest mes ha estat quatre hores als jutjats de Sant Boi de Llobregat, on ha declarat davant el jutge instructor i s'ha sotmès a un examen mèdic. Després d'escoltar la noia i d'estudiar-ne l'informe, el jutge decidirà si Sergi Xavier Martín, l'agressor, ingressa a la presó. Dependrà de si hi ha indicis que el jove va tenir una actitud racista.

Actualitzat

La noia equatoriana víctima d'un atac presumptament racista als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha entrat al jutjat, escortada per un guardaespatlles i intentant eludir l'assetjament de les desenes de mitjans que en cobrien l'arribada. 

El metge forense ha de determinar si té lesions físiques o psíquiques a causa de l'agressió.

La noia ha entrat a l'edifici judicial acompanyada de la seva mare i la seva germana, que han demanat als mitjans de comunicació que no gravessin la noia, que es tapava la cara amb els cabells, i que no intentessin arrencar-li declaracions.

A més dels familiars i el guardaespatlles, han acompanyat la noia dos representants del consolat de l'Equador a Barcelona i el seu advocat, Juan Córdoba.

La menor ha estat quatre hores als jutjats, d'on ha sortit a l'interior d'un cotxe, directament des de l'aparcament de l'edifici.

El cònsol de l'Equador, Freddy Arellano, ha explicat que la menor és "optimista, tot i que té problemes psicològics" arran dels fets. Arellano ha destacat que la víctima "té la cobertura tant del consolat com de l'Institut de la Dona de Catalunya" i afronta "amb valentia" el cas perquè vol que "cap nena més" passi per això.

L'agressor i el testimoni també declaren

Després de la menor, ha declarat el testimoni de l'incident, que ha arribat cap a la una del migdia. Es tracta d'un noi argentí que viu a Olesa de Montserrat. L'últim a parlar davant el jutge ha estat l'agressor, Sergi Xavier Martín, que ha arribat cap a la mateixa hora que la seva víctima als jutjats.

Queixa del consolat de l'Equador

El consolat de l'Equador a Barcelona ha fet arribar una queixa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la negativa del jutge instructor del cas de rebre'ls. El cònsol, Freddy Arellana, també ha criticat que el ministeri públic no anés a la declaració del jove i ningú no en demanés l'ingrés preventiu a la presó.

De la seva banda, la ministra d'Afers Estrangers equatoriana, María Fernanda Espinosa, ha dit que el país s'ocuparà "personalment" de les gestions legals del cas "a petició del president Correa", perquè volen que sigui "un cas exemplar".

El Parlament condemna els fets

El Parlament també ha entrat en el tema i els sis grups de la cambra han arribat a un acord per presentar un text de condemna dels atacs, en què es reiteren els valors de convivència cívica i pacífica i reclama a l'administració de Justícia que utilitzi tots els mitjans que té a l'abast per no deixar impune el culpable dels fets.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut