Barcelona

Boadella anuncia que Els Joglars no actuaran més a Catalunya

Albert Boadella, l'ànima d'Els Joglars, ja s'havia queixat en més d'una ocasió del tracte que rebia per part del públic a Catalunya. Ara ha anat més enllà i ha anunciat que la companyia no treballarà més a Catalunya i ell tampoc no participarà en cap acte públic. El dramaturg ho ha explicat en una roda de premsa des d'una golondrina davant de la costa de Barcelona per "no fer-ho en territori català". Boadella ha dit que ha acabat "capitulant davant de la tribu trasbalsada per l'endogàmia i la paranoia" i s'ha acomiadat de la premsa dient "fins una altra vida".

Actualitzat
Boadella, que ha presentat el seu assaig "Adiós, Cataluña. Crónica de amor y de guerra", s'ha declarat víctima d'un "boicot" per part de les institucions catalanes, els mitjans i la ciutadania, i ha dit que estat "pitjor" que el del cava a Espanya. Ha lamentat que a Espanya els seus espectacles omplin des de fa anys i aquí, en canvi, la "majoria silenciosa" no els va a veure.

L'ànima d'Els Joglars ha assegurat que l'han "insultat i marginat" des dels mitjans de comunicació. Ha dit que havia rebut amenaces de mort i que Catalunya té "un problema de llibertat". Segons ell, s'hi pot viure molt bé "com també durant els últims anys del franquisme, si no s'interfereix en el règim".

També ha afirmat que Catalunya li importa "el mateix que Birmània".

Respecte a la participació en C's, Boadella ha qualificat d"'èxit espectacular" els cent mil vots i tres diputats que van aconseguir a les eleccions al Parlament i ha explicat que la seva participació en el partit que promou Rosa Díez, Unitat, Progrés i Democràcia, serà semblant a la que va tenir a Ciutadans. UPD és "una continuació del de C's" però d'àmbit "nacional i, per tant, molt més interessant", ha afegit.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut