Madrid

Zapatero: "L'economia espanyola juga a la Champions League de les economies mundials"

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha intervingut davant del grup socialista al Congrés. Rodríguez Zapatero ha reiterat la necessitat de guanyar les eleccions del març per poder continuar tirant endavant el seu projecte social. Zapatero també ha mostrat el seu optimisme per la situació econòmica assegurant que l'economia espanyola juga a la "Champions League de les economies mundials".

Actualitzat
La maquinària dels partits s'escalfa quan encara falten mesos per les eleccions generals previstes al mes de març. Un temps que els socialistes no invertiran a tancar l'etapa del seu govern, sinó a "accelerar l'esforç" de "canvi i futur". Aquesta és la consigna que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha proclamat avui davant els senadors i diputats socialistes. Les reformes que el Partit Socialista ha posat en marxa, ha dit, "tenen una velocitat de creuer" i està a les seves mans no només mantenir-la, sinó intensificar-la.

"Som el futur perquè hem treballat per preparar el futur, hem governat amb la mirada alta, amb les llums llargues, per al progrés general del país", els ha animat Zapatero. Però per continuar implantant l'"ambiciós" projecte social del seu govern, l'executiu socialista necessita, ha afegit el president espanyol, la "revàlida" dels ciutadans en les eleccions de març.

Durant la seva intervenció, el president espanyol també s'ha referit a un dels problemes claus d'aquesta legislatura que ara enfila els últims mesos: ETA. Ha garantit que l'executiu continuarà sent implacable i que continuarà lluitant amb intel·ligència i tenacitat contra la banda terrorista, a la qual ha avisat que no té "cap futur" més enllà de l'abandonament de les armes.

El president espanyol ha insistit especialment, però, en la necessitat que el govern tingui el suport de totes les forces polítiques en la aquesta batalla contra el terrorisme, en un escenari, ha dit, d'unitat demòcrata.

Un cop més, ha defensat la decisió d'haver acceptat "el repte" d'intentar comprovar si els terroristes tenien la voluntat d'assumir que "no tenen cap futur" i que "no representen a ningú més que a ells mateixos".

I ja sobre una altra qüestió, Zapatero ha fet servir un símil futbolístic per destacar que l'economia espanyola juga a la "Champions League de les economies mundials", un club en què Espanya, ha assegurat, és "la que més partits guanya, la que més gols ha fet i la menys golejada".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut