Atenes

Extingits els últims incendis que encara cremaven a la península grega del Peloponès

Els incendis que des de feia onze dies cremaven a la península grega del Peloponès estan totalment extingits, segons que han informat fonts dels bombers. Malgrat tot, els efectius que durant les últimes jornades han lluitat contra les flames es mantindran mobilitzats per evitar qualsevol tipus de revifalla. Els focs han arrasat prop de 200.000 hectàrees i han provocat unes pèrdues d'uns 1.600 milions d'euros a l'economia grega. El balanç final de víctimes mortals dels incendis és de 65 persones mortes, l'última de les quals un bomber que es va fer cremades greus a l'illa d'Eubea.

Actualitzat

Mentrestant, el govern espanyol ha donat el seu suport a Grècia en la seva campanya per promoure la creació d'una unitat estable de lluita contra els incendis que periòdicament arrasen el sud d'Europa. Així ho ha expressat el ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Ángel Moratinos, a la seva col·lega grega, Dora Bayokani, amb qui ha mantingut una entrevista a Brussel·les.

Moratinos ha assegurat que Espanya està a favor de "comunitaritzar" la resposta davant d'aquest tipus de catàstrofes. "Ho fem ja en la lluita contra la immigració il·legal, per què no ho hauríem de fer en la protecció civil", ha dit el ministre.

Les autoritats gregues plantegen la conveniència de posar en marxa una força comunitària de protecció civil en aquest àmbit. Es tractaria de passar dels actuals mecanismes, que només preveuen la posada a disposició dels estats que ho sol·licitin mitjans d'extinció nacionals amb caràcter voluntari i temporal, a una autèntica "força comuna específica i amb preparació europea".

Grècia ha patit aquest estiu la pitjor onada d'incendis que es recorda, en la qual gairebé 200.000 hectàrees han resultat calcinades i 65 persones han mort.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut