Madrid

Mor als 76 anys l'actriu Emma Penella

L'actriu Emma Penella ha mort a Madrid als 76 anys a causa d'una septicèmia produïda per la diabetis que patia des de fa anys. Penella, germana de Terele Pávez i Elisa Montes i dona del productor Emiliano Piedra, va protagonitzar nombroses pel·lícules els anys cinquanta i seixanta. Potser la més famosa és "El verdugo", de Luis García Berlanga. Els anys setanta va treballar en films com "Fortunata i Jacinta" i "La Regenta". També va treballar en nombroses peces de teatre fins a l'any 93, quan es va acomiadar dels escenaris amb "El malalt imaginari", de Molière. A la televisió s'havia fet molt popular aquests últims anys amb el seu paper a "Aquí no hay quien viva", la sèrie d'humor d'Antena 3.

Actualitzat
Emma Penella va iniciar la seva carrera artística als anys cinquanta amb pel·lícules com "Los peces rojos", on sempre li doblaven la veu. El 1963 va fer el paper més reconegut de la seva carrera a "El verdugo", de Luis García Berlanga. També va treballar per a directors com Carlos Saura i Eloy de la Iglesia, i a principis dels noranta es va allunyar lentament de la interpretació, amb només papers esporàdics.

A principis del 2000 va acceptar treballar a les sèries "Aquí no hay quien viva", d'Antena 3 i, després, "La que se avecina", de Telecinco.

Al contrari que als principis de la seva carrera, els últims anys la seva veu li va servir per participar com a dobladora en films com "Los increíbles" i "El sueño de una noche de verano".
Anar al contingut