Estats Units

La segona companyia nord-americana de finançament hipotecari fa fallida

L'empresa First Magnus Financial, la segona companyia nord-americana de finançament hipotecari, ha anunciat que fa suspensió de pagaments arran de la crisi de les hipoteques d'alt risc. L'empresa, amb seu a Tucson, ja va acomiadar la setmana passada 6.000 treballadors i va tancar 300 oficines. Així doncs, la First Magnus Financial s'afegeix a la llista d'empreses afectades per la crisi de les hipoteques anomendades "subprime", que són les que es concedeixen als Estats Units amb poques garanties.

Actualitzat

La companyia, que ha justificat la suspensió de pagaments per la crisi de les hipoteques d'alt risc, s'ha declarat fallida a l'estat d'Arizona amb deutes que pugen a 813 milions de dòlars. Segons ha informat, té entre 25.000 i 50.000 creditors tant als Estats Units com a l'estranger, però no els ha identificat públicament.

La suspensió de pagaments arriba una setmana després que la First Magnus Financial acomiadés 6.000 treballadors i tanqués 300 oficines.

La companyia s'afegeix a la llista d'empreses afectades per la crisi de les hipoteques anomenades "subprime". Pel que fa als efectes que aquesta crisi pot tenir en el sector financer espanyol, de moment es limita a alguns fons comercialitzats per diferents entitats que tenen una part petita de la inversió lligada als crèdits de risc. En gairebé tots els casos aquesta part és inferior al 5%, i això vol dir que la liquiditat està garantida.

Anar al contingut