L'Escala

L'Escala disposa de la primera dutxa de platja de la Costa Brava que funciona amb una targeta

L'Ajuntament de l'Escala ha instal·lat una dutxa de platja que s'activa amb una targeta magnètica per incrementar l'estalvi d'aigua. El prototip permet als usuaris disposar d'aigua durant 25 segons i s'estendrà a la resta de platges segons el resultat d'aquesta experiència pilot. L'Ajuntament ha repartit aquest divendres mil targetes gratuïtes entre els diferents punts d'informació turística de la ciutat i entre les empreses col·laboradores.

Actualitzat
Un equip d'enginyers han instal·lat aquesta setmana a la platja de Riells, a l'Escala, la primera dutxa de la Costa Brava que funciona amb una targeta de plàstic semblant a una de crèdit.

La intenció inicial de l'Ajuntament era que les dutxes funcionessin amb monedes per "conscienciar" els banyistes que l'aigua és un bé escàs que no es pot desaprofitar de manera incontrolada, tot i que després el consistori ha optat per la targeta.

La idea és pionera al litoral català. De moment només n'hi ha un prototip en aquesta platja, però una vegada els enginyers hagin testat el sistema, l'alcalde d'aquest municipi, Estanis Puig, té la intenció d'ampliar-lo a aproximadament 40 dutxes que hi ha repartides a la costa de l'Escala.

Puig ha explicat que aquesta no és una iniciativa amb finalitat "econòmica" sinó que pretenen fer "pedagogia" de l'estalvi d'aquest bé de la naturalesa. "Mirarem de trobar subvencions perquè l'estiu que ve totes les dutxes de l'Escala funcionin així", ha afegit. 

 
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut