La Selva del Camp

El "Misteri" de la Selva del Camp es representarà a Jerusalem amb algunes escenes suprimides

A la Selva del Camp es fa la representació teatral més antiga d'Europa sobre l'Assumpció de la Mare de Déu. Aquest any, el "Misteri", que és com es titula l'obra, farà un viatge fins a Jerusalem, on es representarà aquest dissabte. Ara bé, se l'emporten amb alguns canvis. No hi haurà diables ni s'hi representaran els jueus intentant cremar el cos de la Mare de Déu quan la porten en processó per ser enterrada.

Actualitzat
El "Misteri" de la Selva del Camp arribarà a Jerusalem escapçat, ja que tampoc es representarà quan els jueus es tornen cecs com a càstig, i només recuperen la vista els que es converteixen.

Aquesta obra és un drama del segle XIV, cantat "a capella", que representen des de fa gairebé trenta anys. És el primer cop que pateix el fuet de l'autocensura, i creuen que és el preu que han de pagar per escenificar-lo a Terra Santa.

Es tracta de la representació més antiga de l'Assumpció de la Mare de Déu que queda sencera en tot Europa. Una relíquia del teatre medieval que posen en escena gairebé un centenar de selvatans. L'escenificació del "Misteri" a la muntanya de Sió, serà com aconseguir-ne la coronació.
Anar al contingut