Abidjan

L'ONU suspèn un contingent de cascos blaus acusat de violacions a Costa d'Ivori

Els cascos blaus acusats de cometre abusos sexuals sistemàtics al nord de Costa d'Ivori ha estat suspès, segons han informat fonts de la missió de les Nacions Unides al país africà. La mesura afecta el contingent marroquí de la missió de l'ONU a Costa d'Ivori (ONUCI) desplegat a Bouaké, la ciutat més important del nord del país, una regió que fins a principis d'aquest any estava controlada pels rebels de Guillaume Soro. La decisió s'ha pres després de conèixer-se els resultats d'una investigació interna de les Nacions Unides, que ha trobat indicis que els soldats d'aquest batalló podrien haver sotmès sistemàticament a abusos sexuals la població local.

Actualitzat

Tot i que encara no ha culminat la investigació, l'ONU ha decidit "suspendre totes les activitats" del contingent acusat i acantonar els seus soldats a la base d'operacions "a causa de la gravetat de les acusacions", segons el portaveu de l'ONUCI, Hamadoun Touré.

Aquestes acusacions suposen un nou escàndol per a les missions de pau de les Nacions Unides, després del descobriment en els darrers anys de greus abusos comesos a la República Democràtica del Congo i altres països de l'Àfrica Occidental.

Precisament aquesta mateixa setmana, el Consell de Seguretat de l'ONU ha estès el mandat de la missió a Costa d'Ivori fins al mes de gener. Actualment, a Costa d'Ivori hi ha més de 9.000 efectius enviats en missió de pau provinents de quaranta països diferents. Aquesta missió té l'objectiu d'ajudar a superar el conflicte desencadenat el 2002.

Anar al contingut