Tòquio

Tanquen la central nuclear japonesa afectada pel terratrèmol després de detectar-hi fins a 50 incidències

El govern de la ciutat de Kashiwazaki ha obligat a suspendre totalment les activitats de la central nuclear afectada pel sisme que va sacsejar dilluns el nord-est del Japó, segons ha informat l'agència local Kyodo. I és que s'hi han detectat fins a 50 incidències des del sisme. Els majors problemes detectats fins ara a la central nuclear, la més gran del món en capacitat de producció, han estat la fuita d'aigua radioactiva, que va anar a parar al mar del Japó, i la caiguda i trencament de diversos dipòsits de residus tòxics.

Actualitzat

Inspectors de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica ja estan preparats per col·laborar en les tasques d'investigació de la cinquantena d'incidents que s'han detectat a la planta nuclear. El terratrèmol, de 6,8 graus a l'escala de Richter, va provocar, entre d'altres: petites emissions de material radioactiu a l'atmosfera, l'incendi en un transformador elèctric i el vessament de 1.200 litres d'aigua radioactiva al mar. Amb tot, la companyia qualifica la fuita de poc important. També van caure i es van trencar diversos dipòsits de residus tòxics. Encara s'investiga si es van filtrar a terra i van provocar un segon vessament radioactiu.

Els responsables de la central nuclear afectada, que pertany a la companyia Tokyo Electric Power, han reconegut que en una inspecció han detectat nivells anormalment elevats dels isòtops radioactius en una xemeneia d'un dels reactors.

La central nuclear estarà aturada fins que no es revisin tots els sistemes i es confirmi que l'estructura no ha patit danys. El cap de l'Agència, Mohamed el-Baradei, ha exigit total transparència en la investigació.

Anar al contingut